Την κόλαση την τρώνε καμιά φορά οι φλόγες της

17 09 2020

Το βράδυ της Τρίτης 8 Σεπτέμβρη το περιβοήτο ΚΥΤ, δηλαδή το κολαστήριο-στρατόπεδο συγκέντρωσης για μετανάστες και μετανάστριες, στη Μόρια της Λέσβου έγινε παρανάλωμα του πυρός. Περνώντας από την αρχική ενστικτώδη ανησυχία για την τύχη των μεταναστριών και των χιλιάδων παιδιών που υπέφεραν εκεί στην εξίσου ενστικτώδη ικανοποίηση για την καταστροφή αυτού του μισητού μέρους, η επόμενη μέρα μας έθεσε εντελώς ωμά αυτό που λίγο-πολύ ξέραμε. Δεν αρκεί να κλείσει μια κόλαση! Το ζήτημα είναι να μην ξανανοίξει.

Γιατί τώρα που ακόμα και ο Χρυσοχοΐδης αγανακτεί με τη “ντροπή της Μόριας” έχουμε επιπλέον λόγους να ανησυχούμε. Γιατί καταλαβαίνουμε ότι από τους φασίστες “αγανακτισμένους”, μέχρι τους κυβερνητικούς ιθύνοντες και τους ευαίσθητους ειδικούς της “ανθρωπιστικής” διαχείρισης, κοινή είναι η αγωνία να ξαναμαντρωθούν οι φυλακισμένοι στη διάδοχη κόλαση που στήνεται. Είτε στο πεδίο βολής του Καρά Τεπέ, είτε στα ξερονήσια που προτείνουν κάποιοι με πιο νοσηρή φαντασία, αυτό που αποκαλύπτεται ξανά και ξανά είναι η όλο και πιο βάρβαρη πολιτική του δόγματος “να τους κάνουμε τον βίο αβίωτο”.

Εμείς μέσα σε όλα αυτά θα συνεχίσουμε προσπαθώντας να γίνουμε ένα κομμάτι των κοινών αγώνων που θα γκρεμίσουν μια για πάντα κάθε λογής camps, hotspots και κολαστήρια για να μπορούν οι μετανάστες και οι μετανάστριες να κινούνται και να μένουν ελεύθερα όπου θέλουν, χτίζοντας με τους ντόπιους και τις ντόπιες τις κοινότητες που θα κάνουν επιτέλους τη ζωή αξιοβίωτη.

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΡΙΕΣ!

ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΚΡΑΤΗΣΗΣ!

ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΑΓΩΝΑ ΝΤΟΠΙΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΡΙΩΝ ΠΑΝΤΟΥ!

 


Ενέργειες

Πληροφορίες
Αρέσει σε %d bloggers: