βδομάδα ελεύθερου θεάτρου στο άλσος παγκρατίου

18 05 2013

Τις ερχόμενες ημέρες θα διοργανωθούν οι ακόλουθες (ελεύθερες) θεατρικές παραστάσεις στο άλσος Παγκρατίου:

  • Σάββατο 25/5  19.30   Χορικό   (Ομάδα Ίσον Ένα)    Ανοιχτές πρόβες 18,19,21,22/5 (15.00-1700)  23/5  (18.00-20.00)
  • Τετάρτη 29/5   20.30    Θέατρο Σκιών    για μικρά και μεγάλα παιδιά
  • Σάββατο 1/6   19.00   Ακούς τη γιορτή;     (Τσόκαρα)   παιδικό θεατρικό
theatro2-web

Το θέατρο είναι μια μορφή συλλογικής αναζήτησης και έκφρασης, ένα κείμενο που κανείς δε μπορεί να θυμηθεί πότε και πώς άρχισε να γράφεται. Είναι η ιστορία της γλώσσας, της κίνησης, των βλεμμάτων, των σωμάτων και των σκιών, της φωνής και της σιωπής. Είναι η ημιτελής αφήγηση, που πάντα θ’ ανακαλείται, θα μεταλλάσσεται και θα εμπλουτίζεται, αλλά ποτέ δεν θα ολοκληρωθεί.

Εδώ, στα δάση, στα άλση, στα πάρκα και στις πλατείες, είναι ο φυσικός χώρος του θεάτρου. Εδώ πρωτοπαίχτηκε στην αρχαιότητα, εδώ κατοικούν οι προπάτορές του, οι μυθικές και μυστηριακές φιγούρες του, ο Διόνυσος, οι Μαινάδες, οι νεράιδες, τα ξωτικά, οι παλιάτσοι. Εδώ περιδιαβαίνουν οι άνθρωποι, οι δημιουργοί του, οι συμμέτοχοι και συνένοχοι θεατές του, τα ενεργά κοινωνικά και πολιτικά υποκείμενα.

Εδώ, στο Άλσος Παγκρατίου συνάντησε τη συνέλευσή μας, που το καλοδέχτηκε και το δεξιώνεται σε τρεις διαδοχικές παραστάσεις. Με οδηγό τ’ ανεξίτηλα ίχνη του παρελθόντος, τις εγχάρακτες αποτυπώσεις του παρόντος στο σώμα της πόλης, ψηλαφούμε το αύριο. Ψελλίζουμε, συλλαβίζουμε, απαγγέλλουμε και εν τέλει αρθρώνουμε δημόσιο λόγο στο δημόσιο χώρο. Όπως γινόταν και θα γίνεται πάντα…

Advertisements

Ενέργειες

Πληροφορίες
Αρέσει σε %d bloggers: