Η παρουσίαση του Χάρτη του Άλσους

22 11 2009

(νέα ενημέρωση: 2.12.09)

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 29.11 η εκδήλωση παρουσίασης του πρώτου μεγάλου τμήματος του χάρτη του Άλσους από τους Πολίτες για τη Σωτηρία του Άλσους Παγκρατίου. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε από κοινού με την Επιτροπή Κατοίκων του Άλσους Παγκρατίου. Η προσελευση του κόσμου έδειξε ότι το ενδιαφέρον για την τύχη του Άλσους δεν έχει ατονήσει, παρά τη φαινομενική οπισθοχώρηση του Δήμου από τα αρχικά σχέδια «ανάπλασης».

Αφίσα 29.11.09

Στους παρευρισκόμενους διανεμήθηκε ο χάρτης του Άλσους, μαζί με ενημερωτικό κείμενο για τα είδη δέντρων και θάμνων που συναντήσαμε σε αυτό το πρώτο κομμάτι που χαρτογραφήθηκε. Εντός των επόμενων ημερών όλο το υλικό θα αναρτηθεί στο ιστολόγιο . Επίσης διανεμήθηκαν σχετικά κείμενα από τις δύο πρωτοβουλίες.

Ακολούθησαν τοποθετήσεις για θέματα οπως η καθαριότητα του Άλσους, η ακατανόητη μετακίνηση αστυνομικών με μηχανές υψηλού κυβισμού εντός του Άλσους, καθως και θέματα για άλλους ελεύθερους χώρους του Παγκρατίου που αντιμετωπίζουν προβλήματα κατάληψης απο τραπεζοκαθίσματα καταστημάτων (πλ. Βαρνάβα, πεζόδρομος Τιμοθέου).

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, επίσης, φυτεύτηκαν περίπου 20 θάμνοι και δέντρα (μουσμουλιές, δεντρολίβανα, σπάρτα κ.ά.) σε σημεία του Άλσους με περιορισμένη φυτοκάλυψη.

Στο τέλος απολαύσαμε την πλούσια συμμετοχική κουζίνα – και μετά ζωντανή μπλουζ μουσική.

Επόμενες δράσεις που προγραμματίζονται:

–  Συνέχιση της χαρτογράφησης της βλάστησης (απαραίτητη η συμμετοχή περισσότερου κόσμου).

–  Δημιουργία βιωματικού χάρτη του Άλσους: ελπίζοντας στην ανταπόκριση του κόσμου, θα συλλεχθούν προσωπικές ιστορίες και βιώματα από το Άλσος. Σύντομα αυτή η δράση θα πάρει πιο οργανωμένη μορφή.

– Συνέχιση των κινητοποιήσεων εναντίον της νέας Περιφερειακής Υμηττού: το Σάββατο 5/12 και ώρα 11:00, διεξάγεται πορεία από τις Πρωτοβουλίες Βύρωνα-Καισαριανής και τους Πολίτες για τη Σωτηρία του Άλσους Παγκρατίου ενάντια στη δημιουργία νέων αυτοκινητοδρόμων στον πολύπαθο Υμηττό. Αφετηρία της πορείας θα είναι το Άλσος Παγκρατίου και στη συνέχεια θα διασχίσει τις κεντρικές οδούς Παγκρατίου-Βύρωνα-Καισαριανής.

Διαβάστε το  κείμενο της εκδήλωσης εδώ.

Δείτε τους χάρτες του άλσους εδώ

Advertisements

Ενέργειες

Πληροφορίες
Αρέσει σε %d bloggers: