Πάμε βόλτα στον Υμηττό…

1 10 2009

… για να ανακαλύψουμε τις ομορφιές του βουνού…

  • Περιήγηση στα μονοπάτια του Δάσους του Κουταλά
  • Ενημέρωση – συζήτηση: Η οικολογική σημασία του Υμηττού για το λεκανοπέδιο / οι επιπτώσεις της ‘νέας περιφερειακής’
  • Πικνίκ

Τρόπος μετάβασης:

Συναντιόμαστε στην κεντρική είσοδο του  Άλσους Παγκρατίου (Σ. Μερκούρη & Ευτυχίδου) στις 10:00. Από εκεί παίρνουμε το λεωφορείο 204 και κατεβαίνουμε στη στάση ‘αεροπορία’. Η διαδρομή στα μονοπάτια θα ξεκινήσει από τον διπλανό χώρο αναψυχής του Δήμου Βύρωνα. Προσοχή: Το λεωφορείο αναμένεται να περάσει από τη στάση του Άλσους γύρω στις 10:10 – και το επόμενο στις 10:40…

Για τους αργοπορημένους το επόμενο ραντεβού είναι στις 11:00 στο σημείο εκκίνησης. Αν έρθετε με αυτοκίνητο, ανηφορίζετε προς το Νεκροταφείο του Βύρωνα (Αρχ. Αθηνών Χρυσοστόμου), διασχίζετε κάθετα την Κατεχάκη και φτάσατε! (σσ: πρόκειται για την περιοχή που θα καταστρέψει ο λεγόμενος ‘κόμβος Σακέτα’, αν και εφόσον κατασκευαστεί, δείτε περισσότερα εδώ και εδώ)

Ενδυμασία:

Κατά βούληση. Η διαδρομή δεν είναι δύσκολη, αλλά τα ίσια παπούτσια θα βοηθήσουν. Αν έχει συννεφιά πάρτε και κανένα αδιάβροχο.

Διαδρομή:

Σκεφτόμαστε μια σύντομη κυκλική πορεία στο δάσος που θα μας φέρει πίσω στη στάση του λεωφορείου. Ενδιάμεσα θα σταματήσουμε για φαγοπότι και κουβέντα.

Φαγητό:

Επίσης κατά βούληση. Τα πάντα θα εκτιμηθούν δεόντως, ακόμα και οι κουβέρτες για την ξάπλα…

Advertisements

Ενέργειες

Πληροφορίες
Αρέσει σε %d bloggers: