Για Σάββατο 14.2.09

16 02 2009

Πραγματοποιήθηκε δράση ποσοσφαίρου με συμμετοχή αρκετών παιδιών στο γήπεδο του άλσους. Μετά το πέρας της ακολούθησε ανοιχτή συνέλευση στην οποία συζητήθηκαν και αποφασίστικαν τα παρακάτω:
-Το θέμα του σβησίματος των φώτων του άλσους τις τελευταίες εβδομάδες από τις 19.00. Το αποτέλεσμα είναι να αδειάζει ο χώρος από τα παιδιά που παίζουν μέσα αλλά και να δυσκολεύονται κοινωνικές διαδικασίες των κατοίκων όπως οι συνελεύσεις. Έτσι περνάει σιγά σιγά το επιχείρημα της δημοτικής και διαμερισματικής αρχής οτι «το άλσος είναι έρημο και συχνάζουν μέσα περιθωριακά στοιχεία». Πάνω σε αυτό θα παρέμβουμε στο διαμερισματικό συμβούλιο απαιτώντας να μένουν τα φώτα ανοιχτά έως αργά το βράδυ.
-Θα γραφτεί επίσης ένα κείμενο με αφορμή το κλείσιμο των φώτων που θα αναδυκνύει το ζήτημα της επιτιδευμένης εγκατάλλειψης και η σύνδεσή του με την ανάπλαση.
-Περίπου σε ένα μήνα από τώρα, είπαμε να γίνει μια πορεία στο Παγκράτι με αιτήματα για το άλσος, τον Αρδηττό, την Υμηττού και ό,τι άλλο αφορά τη γειτονιά και όχι μόνο
-H επόμενη ανοιχτή συνέλευση θα γίνει την Τετάρτη 4 Μαρτίου στις 6:30 το απόγευμα

Ενημερώτικά οι εργασίες στην παιδική χαρά συνεχίζονται από τις 9.2. Καλό είναι να υπαρχει καθημερινή παρουσία ωστέ να είμαστε άμεσα ενήμεροι για οποιαδήποτε ύποπτη κίνηση.
Επικοινωνία με τη συνέλευση του άλσους μπορεί να γίνει με μαιλ στο alsospagkratiou@gmai.com και τηλεφωνικώς στο 6982 975 389
Σημ.
Εδώ το πρώτο κείμενο
εδώ το δεύτερο κείμενο, με αφορμή την ανάπλαση της παιδικής χαράς, αλλά και της κοπής των δέντρων στην κυψέλη.

Advertisements

Ενέργειες

Πληροφορίες
Αρέσει σε %d bloggers: