Χαρτες

Χάρτης βλάστησης άλσους Παγκρατίου

Από το καλοκαίρι του 2009 έχουμε αρχίσει στο Άλσος Παγκρατίου μία προσπάθεια χαρτογράφησης των δέντρων. Με ανοιχτά καλέσματα και με τη συμμετοχή αρκετών γειτόνων, ειδικών και λιγότερο «ειδικών», απαριθμήσαμε τα δέντρα περιμετρικά του γηπέδου μπάσκετ, καταγράφοντας το είδος και την κατάστασή τους και τοποθετώντας ταμπελάκια με αριθμούς. Με αυτόν τον τρόπο είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ποια δέντρα είναι υγιή, ποια χρήζουν φροντίδας και να τα εντοπίζουμε ανά πάσα στιγμή. Επιπλέον μαθαίνουμε τα είδη βλάστησης που απαντούμε στο άλσος.

Επιλέξαμε να χαρτογραφηθεί πρώτο το τμήμα πέριξ του γηπέδου του μπάσκετ, μιας και αυτό είναι το άμεσα απειλούμενο σύμφωνα με τα σχέδια ανάπλασης του δήμου. Παρόλα αυτά επιθυμούμε η προσπάθεια αυτή να αγκαλιάσει και τα υπόλοιπα δέντρα του Άλσους. Η ομάδα χαρτογράφησης είναι ανοιχτή και σε διαρκή αναζήτηση νέων συμμετεχόντων. Θα ανακοινώνει, δε τις συναντήσεις της μέσω διαδικτύου (μπλόγκ).

Κείμενο που μοιράστηκε στις 29/11/2009 στην εκδήλωση παρουσίασης του χάρτη.

Χάρτης Χ1 εκδ.2ή

* Ο χάρτης βρίσκεται σε συνεχή ανανέωση σύμφωνα με την πραγματικότητα.

Χάρτης ανάπλασης του αντίστοιχου τμήματος του άλσους Παγκρατίου

Τα σχέδια της ανάπλασης (με θέατρο στη θέση του μπάσκετ και καφετέρια στον διπλανό χώρο) όπως είναι γνωστά από το καλοκαίρι του 2008.

alsoszoom_clean
Αρέσει σε %d bloggers: