ΝΟΜΙΚΑ

Σχέδια ανάπλασης

alsos_pagratiou_cebaceb1cf84_cebcceb9cebacf81ceb7

Τα σχέδια της ανάπλασης όπως είναι γνωστά από το καλοκαίρι. Παρατηρούμε την ολοκληρωτική αλλαγή του χωρου της μπασκέτας με αναπόφευκτο το κόψιμο των γύρω δέντρων, αλλά και την μεταφορά του χώρου της παιδικής χαράς σε χώρο που τώρα είναι φυτευμένος με δέντρα

Διεύθυνση Δασών – 20 κομμένα δέντρα (13.06.08)

Έγγραφο της Διεύθυνσης Δασών που λάβαμε από το τμήμα πρασίνου του διαμερίσματος ως δικαιολογία για την κοπή 20 ξερών δέντρων.
Όπως τελικά φαίνεται και στο χαρτί, μεταξύ αυτών είναι και 1 χλωρό δέντρο, στις μπασκέτες, εκεί που θα κοβόταν ούτως ή άλλως εαν προχωρήσει το σχέδιο με το θέατρο. Η δικαιολογία που προβάλλεται είναι πως λόγω της κλίσης του είναι επικίνδυνο να πέσει. Αυτό που έχουμε να παρατηρήσουμε επιπλέον, είναι πως υπάρχουν πεύκα με μεγαλύτερη κλίση μέσα στο άλσος που κανείς δε νοιαζεται για τη στήριξή τους… Επιπλέον δεν μας παραδόθηκε η σχετική αίτηση του τμήματος πρασίνου του διαμερίσματος προς τη διεύθυνση δασών στις 21/4/08 (?)
Απόφαση_δ/νσης δασών για τα 20 κομμένα_δεντρα στις 13.06.08

Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης – Απαγόρευση εργασιών Άλσους 13.01.09

Έγγραφο του Υπ.Αγροτικής ανάπτυξης που αναφέρει ρητά πως αλλαγή χρήσης του άλσους δεν δικαιολογείται ούτε με διοικητική πράξη, καθώς και οτι οποιαδήποτε κατασκευή μέσα στο άλσος (ως αναδασωτέα έκταση) κρίνεται παράνομη και θα διωχθεί από την αρμόδια δασική αρχή.
Υπ.Αγροτικης.13.1.09

ONA – Παιδική χαρά 26.01.09

Έγγραφο που λάβαμε στις 26.1.09 απο τον ΟΝΑ αναφορικά με την ανάπλαση της παιδικής χαράς.
Οφείλουμε να παρατηρήσουμε ότι δεν αναφέρεται ρητά το συνολικό έργο της κατασκευής παιδικών χαρών. Φαίνεται οτι η αναβάθμιση στην παιδικη χαρά στο άλσος μπήκε ως «τσόντα» σε ένα άλλο σχέδιο που αφορά την ευρύτερη περιοχή των Αμπελοκήπων. Ακόμα, δεν μας δίνεται έγγραφο της 31.10.08 της διεύθυνσης τεχνικών υπηρεσίων του ΟΝΑ σύμφωνα με το οποίο το ΔΣ του ΟΝΑ εγκρίνει τον διαγωνισμό.
Επίπλέον στο σχεδιο παραλείπονται κάποια δέντρα, μεταξύ τους και ένα μεγάλο κυπαρίσι στην είσοδο της παιδικής χαράς.
26.01.09_Παιδική_χαρα_ΟΝΑ_κειμενα

Σχέδιο
090126_Παιδική_χαρα_ΟΝΑ_σχεδιο

Σχετική νομοθεσία
Αρέσει σε %d bloggers: